Η Ψυχολογία του ατόμου που Ενεπλάκη σε Τροχαίο Ατύχημα

Του Ιωάννη Κωλέττη

Oι επιπτώσεις στον ψυχισμό των θυμάτων των τροχαίων ατυχημάτων  ή / και των συγγενών του είναι ασύλληπτες, αλλά υπαρκτές. Ξεκινούν για τα επιζώντα θύματα από την στιγμή του τροχαίου και τα συνοδεύουν σε όλη την ζωή τους αφήνοντας τα σημάδια στο σώμα και την ψυχή τους.

Έχει διανοηθεί ποτέ κανείς τι σημαίνει να ακούς και να νοιώθεις τα κόκκαλά σου να σπάνε, να βγαίνουν έξω από το δέρμα σου, να μεταφέρεσαι με αβάσταχτο πόνο και τρόμο για την ζωή σου στο Νοσοκομείο, να χειρουργείσαι, να ξυπνάς το βράδυ με εφιάλτες και κρίσεις πανικού βιώνοντας ξανά και ξανά το ατύχημα;
Έχει σκεφτεί κανείς τη διακοπή της ατομικής και οικογενειακής ζωής σου;

συνέχεια ανάγνωσης

Κατάργηση Συμψηφισμού Δικαστικής Δαπάνης και Περιορισμός Πρόσβασης στο Δικαίωμα Δικαστικής Ακρόασης

Υπό Ιωάννη Μ. Κωλέττη, Δικηγόρου Αθηνών

Κατά το άρθρο 179 Κ.Πολ.Δ., όπως ισχύει σήμερα μετά την τροποποίησή του με το άρθρο 2 περ. 2 του Ν. 2915/2001, όπως αυτό ίσχυσε από 1/1/2002 δυνάμει του άρθρου 15 Ν. 2943/2001 "το δικαστήριο μπορεί να συμψηφίσει όλα τα έξοδα ή ένα μέρος τους, μόνο όταν πρόκειται για διαφορές ανάμεσα σε συζύγους ή σε συγγενείς εξ αίματος έως και τον δεύτερο βαθμό ή όταν η ερμηνεία του κανόνος δικαίου που εφαρμόσθηκε ήταν ιδιαιτέρως δυσχερής".

Με το αμέσως προϊσχύσαν δίκαιο, πριν την ως άνω αντικατάστασή του, το ως άνω 179 άρθρο Κ.Πολ.Δ., είχε ως ακολούθως:  "Το δικαστήριο μπορεί να συμψηφίσει όλα τα έξοδα ή ένα μέρος τους, μόνο όταν πρόκειται για διαφορές ανάμεσα σε συζύγους ή σε συγγενείς εξ αίματος ή εξ αγχιστείας έως και τον δεύτερο βαθμό ή όταν υπάρχει η εύλογη αμφιβολία για την έκβαση της δίκης"

συνέχεια ανάγνωσης

Εισήγηση στο Πανελλήνιο Συνέδριο Κομοτηνής

H ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ  ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΔΙΚΟΠΡΑΞΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΡΙΤΟΥ (ΣΥΖΥΓΟΥ-ΓΟΝΕΑ ή ΤΕΚΝΟΥ) ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ    << ΕΜΜΕΣΩΣ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ>>

ΥΠΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗ  Μ. ΚΩΛΕΤΤΗ

 

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Στον χώρο της αδικοπραξίας υπάρχουν ζημίες η ικανοποίηση των οποίων αμφισβητείται έντονα από την θεωρία και την νομολογία.  Πρόκειται για τις λεγόμενες έμμεσες ζημίες των φερομένων ως ΕΜΜΕΣΩΣ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ.

Π.χ. Είναι νόμιμο το αγωγικό κονδύλιο διαφυγόντων εισοδημάτων της μητέρας θανατωθέντος τέκνου της, η οποία λόγω καταθλιπτικής συνδρομής της από την θανάτωση του τέκνου της  απολύθηκε από την εργασία της;

συνέχεια ανάγνωσης

Ημερίδα με θέμα «Οδική συμπεριφορά και ασφάλεια»

Πηγή & Σύνδεσμος: kathimerini.gr

Το Ινστιτούτο Αξιοποίησης Προϊόντων Ελληνικής Φύσης και η Αλυσίδα Ελπίδας σας προσκαλούν στην Ημερίδα με θέμα: «Οδική συμπεριφορά και ασφάλεια» στον Πολυχώρο «Hellenic Nature», Πέτρου Ράλλη 97, Αγ. Ιωάννης Ρέντης (στο εμπορικό κέντρο Mega Σκλαβενίτης) το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 11:00.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στο φλέγον θέμα της Οδικής ασφάλειας. Το πρόσφατο παρελθόν στη χώρα μας, αποδεικνύει δυστυχώς, πως οι περισσότεροι Έλληνες οδηγοί, δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι σημαίνει σωστή οδική συμπεριφορά και ασφαλής οδήγηση.

συνέχεια ανάγνωσης

Συνέδριο για το τροχαίο ατύχημα αστική και ποινική ευθύνη των εμπλεκόμενων μερών του e-Themis

Πηγή & Σύνδεσμος: esd.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 20-21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΩΝ

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

6ο Πανελλήνιο Νομικό Συνέδριο – Διημερίδα 20-21 Σεπτεμβρίου 2019

Το Τροχαίο Ατύχημα Αστική και Ποινική Ευθύνη των Εμπλεκόμενων Μερών

Ανάδειξη σύγχρονων προβλημάτων δικαστηριακής πρακτικής

Υπό την αιγίδα και συνδιοργάνωση της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπηςκαι του Νομικού Περιοδικού «ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ»

συνέχεια ανάγνωσης