Η Μίνα Αρναούτη με αγωγή ζητά 1,1 εκατομμύριο ευρώ για το δυστύχημα με τον Παντελίδη

Πηγή & Σύνδεσμος: real.gr (του Παναγιώτη Σουρέλη)

«Από τη μοιραία εκείνη ημέρα η ζωή µου άλλαξε άρδην, διαλύθηκα ως άνθρωπος τόσο σωματικά όσο και ψυχικά... Αδυνατώ πλέον να ζήσω ως φυσιολογική και απολύτως υγιής νέα γυναίκα, όπως ζούσα πριν από το ατύχημα… Μοιάζω αρτιμελής, δεν είμαι…»

Στις παραπάνω φράσεις της Μίνας Αρναούτη συμπυκνώνεται η πολυσέλιδη αγωγή που κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες, ζητώντας 1,1 εκατ. ευρώ ως ηθική και οικονομική αποζημίωση, για το τροχαίο δυστύχημα µε τον Παντελή Παντελίδη, στο αυτοκίνητο του οποίου η ίδια ήταν συνεπιβάτης, τα ξημερώματα της 18ης Φεβρουαρίου 2016. Την ημέρα που ο δημοφιλής τραγουδιστής, πατώντας δυνατά το γκάζι, προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες σε ανισόπεδο κόμβο της λεωφόρου Βουλιαγµένης και πέρασε στην αιωνιότητα, ενώ τραυματίστηκαν η Μ. Αρναούτη και η Φρόσω Κυριάκου που επέβαιναν στο πολυτελές τζιπ.

Στην αγωγή, που αποκαλύπτει η Realnews, η Μ. Αρναούτη περιγράφει όσα βίωσε εκείνο το βράδυ, τη μάχη που έδωσε για τη ζωή επί μήνες στο νοσοκομείο, αλλά και τον Γολγοθά που ακολούθησε µε εξαντλητικές φυσικοθεραπείες και αλλεπάλληλα χειρουργεία αποκατάστασης. Ξύπνησε έπειτα από περίπου 40 ημέρες στη ΜΕΘ και έπαθε σοκ από την εικόνα που αντίκρισε: «Δεν µε αναγνώριζα στον καθρέφτη. Ήμουν ένα κουβάρι από κόκαλα, σίδερα και σωληνάκια, παντελώς αδύναμη, ανίκανη για την παραμικρή κίνηση. Μετά την αφαίρεση της τραχειοστομίας δεν έβγαινε η φωνή µου, η οποία επανήλθε σταδιακά μετά από 2 εβδομάδες».

Συνολικά νοσηλεύτηκε για 189 ημέρες, ενώ υπεβλήθη σε 16 χειρουργικές επεμβάσεις. Στο πλευρό της βρισκόταν συνεχώς η μητέρα της. Η ίδια ήταν αδύναμη και ανίκανη να αυτοεξυπηρετηθεί. «Ισοδυναμούσε µε φυλακή. Ήμουν εγκλωβισμένη στο ίδιο µου το σώμα, ανήμπορη να κινηθώ, κυριολεκτικά ανάπηρη».

Όπως σημειώνει στην αγωγή, σήμερα η αναπηρία της υπολογίζεται στο 36% κατ’ ελάχιστο, χωρίς όμως να έχουν υπολογιστεί οι θωρακοχειρουργικές βλάβες, αλλά και οι επιπτώσεις στην ψυχολογία της: «Εξακολουθώ να βιώνω επαναλαμβανόμενες και παρείσακτες ανακλήσεις του γεγονότος (flashbacks), κρίσεις πανικού αναπνευστικού τύπου και να πάσχω από αγχώδη καταθλιπτική διάθεση αντιδραστικού τύπου».

Η αγωγή της Μ. Αρναούτη στρέφεται κατά της ασφαλιστικής εταιρείας στην οποία ο Παντελίδης είχε ασφαλίσει το όχημά του. Στην αγωγή των 70 σελίδων, την οποία έχει καταρτίσει µε επιμέλεια ο ειδικός δικηγόρος τροχαίων ατυχημάτων κ. Ιωάννης Κωλέττης, η Μ. Αρναούτη αξιώνει αποζημίωση 1.164.137 ευρώ. Όπως εξηγείται λεπτομερώς στην αγωγή, ζητά 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη, 500.000 για οικονομική αποζημίωση, 73.500 ευρώ για εισοδήματα που θα είχε τα επόμενα 20 χρόνια αν δεν είχε τραυματιστεί (εργαζόταν από τα 17 της, κυρίως ως σερβιτόρα - μπαργούμαν), 60.950 ευρώ για πλαστικές επεμβάσεις επανορθωτικής αποκατάστασης, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά έξοδα για νοσήλια, αποκλειστικές νοσοκόμες και άλλα.

 

« Φοβόμουν »

Στην αγωγή αναφέρεται ότι το ατύχημα οφείλεται στην αμέλεια του οδηγού. «Ο οδηγός, Παντελεήμων Παντελίδης, οδηγούσε το εν λόγω αυτοκίνητό του µε ταχύτητα αυξημένη για τις συνθήκες και τις περιστάσεις, γεγονός που µε ανάγκασε να του υποδείξω ότι έπρεπε να τη μειώσει διότι φοβόμουν. Πλην, όμως, αυτό δεν συνέβη», σημειώνεται χαρακτηριστικά, ενώ γίνεται αναφορά στο ότι «οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ (2,72 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος)». Εφόσον η Μ. Αρναούτη δικαιωθεί στην αγωγή της, θα αποζημιωθεί από την ασφαλιστική εταιρεία. Είναι στη διακριτική ευχέρεια της ασφαλιστικής αν θα ζητήσει το ποσό από τους κληρονόμους (οικογένεια) του τραγουδιστή, λόγω υπαιτιότητας του οδηγού. Θυμίζουμε, ότι µε απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, η μήνυση της οικογένειας Παντελίδη κατά της Φρ. Κυριακού και της Μ. Αρναούτη τέθηκε στο αρχείο, δεχόμενες οι ως άνω αποφάσεις ότι ο οδηγός του τζιπ ήταν ο Παντελής Παντελίδης.

 

« Με διέσυραν »

Η οικογένεια του Παντελίδη αλλά και κάποιοι θαυμαστές του επιμένουν από την πρώτη στιγμή ότι άλλος καθόταν στο τιμόνι του οδηγού. Στην αγωγή αναφέρεται ότι η αναπαραγωγή της συγκεκριμένης θέσης για περισσότερο από δύο χρόνια και η υποβολή μήνυσης εναντίον της είχαν ως αποτέλεσμα «τον διασυρμό µου στα social media ως ψεύτρας, ανήθικης, πόρνης, αλλά και την αποστολή χυδαίων, συκοφαντικών, απειλητικών μηνυμάτων και σχολίων από τρίτους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο δημόσιος ψυχολογικός πόλεμος που δέχθηκα, ότι δήθεν “κάλυπτα” τις “πραγματικές” συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος ψευδόμενη πως εκείνος ήταν ο οδηγός του μοιραίου οχήματος αντί της δήθεν πραγματικής οδηγού Ευφροσύνης Κυριάκου, επιβάρυναν την ήδη κλονισμένη από το τροχαίο ατύχημα ψυχολογία µου και την ψυχική µου υγεία». Η 18η Φεβρουαρίου 2016 ήταν µια ημέρα σταθμός στη ζωή της Μ. Αρναούτη. Το µόνο που έμεινε κοινό, πριν και μετά, ήταν η απόφασή της να µην οδηγήσει αυτοκίνητο. Σε ηλικία 13 ετών έχασε τον πατέρα της σε τροχαίο δυστύχημα. «Έκτοτε ανέπτυξα φοβία και έντονη απέχθεια για την ταχύτητα και την επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά. Η ίδια, προσωπικά, δεν επιχείρησα ποτέ να μάθω να οδηγώ αυτοκίνητο εξαιτίας της φοβίας µου αυτής», καταλήγει.