Δεύτερη πράξη στις δικαστικές αίθουσες για την ηθική δικαίωση της άτυχης τροχονόμου

Πηγή & Σύνδεσμος: http://policenet.gr

Ανοίγει σήμερα ο φάκελος στο Πλημμελειοδικειο Αθηνών

«Η Αδαμαντία από μικρό παιδί ονειρευόταν να γίνει αστυνομικός. Ηθελε πάντα να υπηρετήσει στην Τροχαία. Και πράγματι για 20 συναπτά έτη μέχρι και τον θάνατό της ήταν στον δρόμο με τον ήλιο, τη βροχή και το χιόνι. Για εκείνην η εργασία της δεν ήταν ένα απλό επάγγελμα, αλλά προσφορά αγάπης και ζωής ». 

Με αυτά τα λόγια περιγράφουν στο «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής» την αδικοχαμένη τροχονόμο, Αδαμαντία Σιαφλά, πρόσωπα από το οικογενειακό της περιβάλλον.

 

Μέσα στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας η τροχονόμος από το Αίγιο το 1992 γνώρισε στην Αθήνα τον έρωτα της ζωής της με τον οποίο παντρεύτηκαν και απέκτησαν δύο παιδιά. ΄Οντας και ο ίδιος τροχονόμος μοιράζονταν τους ίδιους προβληματισμούς για το αντικείμενό τους και φρόντιζαν να μεταφέρουν στα παιδιά τους κανόνες σωστής συμπεριφοράς στον δρόμο. Κανείς τους δεν είχε φανταστεί ότι η οικογενειακή τους ευτυχία θα έσβηνε με την τραγική απώλεια της Αδαμαντίας Σιαφλά στην ηλικία των 41 ετών.

 

Το πρωί της 23ης Απριλίου του 2013 η 41χρονη αρχιφύλακας στην Τροχαία Κηφισιάς, όπως κάθε ημέρα, έφυγε από το σπίτι της και ανέλαβε υπηρεσία. Ο τότε πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα μετακινούνταν από την οικία του και η Τροχαία της περιοχής έπρεπε να λάβει μέτρα, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Η Α. Σιαφλά κλήθηκε να επιχειρεί επί της διασταύρωσης της Λ. Κηφισίας και Αγίου Δημητρίου, όταν λίγο μετά τις 8.00 π.μ. ένα μαύρο smart έκοψε βίαια το νήμα της ζωής της.

 

Σήμερα ο φάκελος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια ανοίγει ξανά και το ποινικό σκέλος εκδικάζεται στο Θ’  Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Η οικογένεια της αδικοχαμένης τροχονόμου δικαιώθηκε στα αστικά δικαστήρια και πλέον ζητά και την ηθική της δικαίωση μέσα από την παραδειγματική τιμωρία της οδηγού, που κινούμενη με υψηλή ταχύτητα τραυμάτισε θανάσιμα την 41χρονη τροχονόμο.

 

Ο άδικος θάνατος της Αδαμαντίας Σιαφλά εν ώρα υπηρεσίας καταδεικνύει για ακόμα μία φορά την εξαιρετικά αμελή οδήγηση στους ελληνικούς δρόμους

 

Ι. Κωλέττης, δικηγόρος της οικογένειας Α. Σιαφλά